18-27 October 2024
Φεστιβαλ

Το Φεστιβάλ Τεχνών & Τεχνολογίας WIP (Work in Progress) επιστρέφει

Τέχνη, Τεχνολογία και Καινοτομία στην καρδιά της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2024

Το Φεστιβάλ Τεχνών & Τεχνολογίας WIP (Work in Progress) επιστρέφει για την τέταρτη του έκδοση από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024, μετατρέποντας την παλιά πόλη της Λευκωσίας σε έναν χώρο συνδημιουργίας. Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, το WIP24 υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία όπου η τέχνη, η τεχνολογία και η καινοτομία συγκλίνουν για να εξερευνήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Η φετινή θεματική με τίτλο de____cloud, αντικατοπτρίζει την ένταση μεταξύ δύο οπτικών: το Συμβιωτικό Σενάριο, που φαντάζεται μια αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, και την Υπερπραγματικότητα, μια έννοια του Ζαν Μποντριγιάρ που θέτει ερωτήματα για τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και προσομοίωσης. Μέσα από αυτή τη θεματική, το φεστιβάλ ερευνά τις πολυπλοκότητες του τεχνολογικά καθοδηγούμενου παρόντος μας, ώστε να δει πιο καθαρά τα πιθανά μας μέλλοντα.

WIP Festival Photos5.jpg

Το WIP24 φιλοξενείται στην πρόσφατα ανακαινισμένη Παλιά Δημοτική Αγορά, όπου στεγάζεται το Κέντρο Αριστείας CYENS, ενεργοποιώντας αυτό τον μοναδικό χώρο για να φέρει κοντά καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο οι οποίοι αξιοποιούν νέες τεχνολογίες για να προτείνουν εμπειρίες που προκαλούν τα όρια της πραγματικότητας.

Ένας Χώρος Ανταλλαγής Ιδεών και Εξερεύνησης

Το WIP24 προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως εκθέσεις, εργαστήρια, ομιλίες και παραστάσεις, προσφέροντας μια πλατφόρμα για διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών, επιστημόνων, τεχνολόγων και του κοινού. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις συμπράξεις της τέχνης και της τεχνολογίας μέσα από ποικίλες εφαρμογές, και να απολαύσουν ένα συναρπαστικό εναρκτήριο πάρτι στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Κύριοι Χώροι και Εκδηλώσεις Το WIP24 θα απλωθεί σε διάφορους χώρους της παλιάς Λευκωσία, όπως το Κτήριο CYENS Agora, το Ξυλουργείο και Μεταλλουργείο, η Πλατεία Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη και το Θέατρο Πόλις. Τα δρώμενα του φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

  • Εναρκτήριο Πάρτι στις 18 Οκτωβρίου στην Πλατεία Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη, με ζωντανή μουσική, διαδραστικά εκθέματα και παραστάσεις.
  • Εργαστήρια και Ομιλίες από διεθνείς ειδικούς που πρωτοπορούν στη συμβολή της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Εκθέσεις με έργα τέχνης από διεθνής καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται διεπιστημονικά.

WIP Festival Photos6.jpg

Το Μέλλον της Τέχνης και της Τεχνολογίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Το φεστιβάλ WIP, διοργανωμένο από το Κέντρο Αριστείας CYENS, αναγνωρίζεται πλέον ως πρωτοπόρο φεστιβάλ που ωθεί τα όρια της τέχνης και της τεχνολογίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το φεστιβάλ εξελίσσεται σε έναν σημαντικό κόμβο για επιστήμονες, καλλιτέχνες και τεχνολόγους που πειραματίζονται στη συμβολή αυτών των πεδίων.

>> 18-27 Οκτωβρίου, παλιά Λευκωσία.

Γίνετε μέρος της εμπειρίας!

Είτε είστε επισκέπτης, καλλιτέχνης, ερευνητής, ή τεχνολόγος, η φετινή έκδοση του WIP24 υπόσχεται μια καθηλωτική εμπειρία!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: https://wip.cyens.org.cy

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα: Instagram: @wipfestival | @cyens.thinkermakerspace | @cyens_coe

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close